A 21 zi: Baja-Apatin

După întâlnirea de poveste cu vulpea am rămas fără mâncare. Noroc că mai aveam prin buzunare nişte seminţe de bostan cumpărate la Bratislava cu 2 euro.

Singurul lucru de consemnat e faptul că la un moment dat telefonul mi-a spus bun venit în Serbia. Tradus s-ar putea spune, frate ai intrat fradulos. Noroc că am găsit o bază militară ungurească şi lucrurile au revenit la normal.

De la Baja  am pedalat prin Parcul Naţional Dunărea.Las fotografiile să vorbească.

Serbia

Din primele clipe Serbia te impresionează prin contrastele puternice. Dacă în Ungaria Lada era maşina poporului aici Yugo şi Zastava erau omniprezente.

Obiectivul zilei fiind atins (să trec graniţa) am căutat un loc de cort. Am lasat Şomborul şi vila lui Tito-n spate. Motivul. Te costa aproape 20 de euro să dormit o noapte pe când la Hotel Boschet-Cochet cazarea-i gratis. Camapatul într-un loc sigur rămânea varianta cea mai ieftină.

Sârbii sunt foarte primitori şi ăsta nu-i un compliment fără valoare.

Cum montam cortul, pe un teren de joacă, văd că apare cineva. Mă întrebamm în ce limbă să-i abordez. Rămân surprins că îmi răspunde în engleză (după experienţa din Ungaria limba gimnastică se perfecţiona). Aflu că satul unde am ajuns e liniştit, nu deranjez pe nimeni dacă stau acolo. Oamenii au încercat să-mi ofere o primire cât mai bună.

Revine mai târziu împreună cu vecinul care avea ceva mâncare. Primesc cu bucurie cina (un sandwich, o pulpă de pui, pâine, o prăjitură şi o chestie anti ţântari).

Toată lumea o plecat la somn numai un câine o rămas să mă păzească. Ştia destul de bine româneşte în sensul că-i ziceam să tacă (avea reprize de lătrat la ore bine stabilite) şi repede se conforma. La un moment dat observ că avea o burtă ciudată cortul. Dacă-i paznic…atunci de ce doarme-n post?  Marş…

Reclame

2 comentarii »

  1. Dă-mi un mail pe mail-ul din formular, ce ți l-am scris, dacă ai vreme.

    La începutul lui iulie pornesc cu un austriac în turul României, conform ce-am scris aici.

    http://www.jeg.ro/triciclul-cu-o-bicicleta-putere-mai-perfomanta-decat-monociclul/

  2. perdevara said

    Sunt in Turul Romaniei si pot spune ca-i o aventura sa pornesti cu PEGASUL(e legat doar de faptul ca ocupa prea mult spatiu 🙂 pe sosea), DAR sper sa ne vedem cu bine prin ROMANIA.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: